28 Mayıs 2011 Cumartesi

Gittigidiyor'dan Alış Veriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken-1


Uzun yıllardır gittigidiyordan satış ve alış yapan biri olarak bu yazıyı yazmaya karar verdim.Bunun dışında da eğer sorularınız olursa,mailime atabilirsiniz,seve seve cevaplarım.

Alım yaparken unutulmaması ve dikkat edilmesi gereken noktalar:

1-Gittigidiyor kendisi şirket olarak ürün satmıyor.Satışları sistemdeki satıcılar yapıyor.O yüzden çok sayıda ,farklı satıcıdan ürün aldığınızda ürünler size aynı kargoda gelmeyecektir.Her satıcı ondan aldığınız ürünü kargolayacaktır.Aynı satıcıdan birden fazla ürün aldığınız zaman satıcıya mesaj atarak hepsini aynı kargo göndermesi gerektiğini hatırlatmanız da iyi olur.

2-Ürün alırken sistemi tam olarak bilmiyorsanız,yardım menüsünden sistemden yardım isteyebilirsiniz.Anasyfanın sağ üst köşesindeki buton size yardımcı olacaktır.Çok hızlı cevap veren bir müşteri hizmetleri var.

Satıcılar da yardımcı olacaktır ama sonuçta bu iş satıcıların görevi değil.

3-Gittigidiyorun en önemli özelliği satıcıların önceki alışverişlerdeki başaralırını görebileceğiniz profili yani karneleri olması.Satıcının isminin yanında bazı numaralar vardır.Bu numaralar satıcının kaç adet ürün sattığını gösterir.Bu sayının üzerine basarak satıcının karnesine ulaşabilir ve diğer alım yapan müşterilerinin yorumlarına ulaşabilirsiniz.

Bu yorumları dikkatli okumanızı tavsiye ederim.Başka hiçbir sistemde olmayan bir eleştiri panosudur bu.

4-Daha önce istediğiniz üründen alan alıcılara mesaj atarak,üründen memnun kalıp kalmadıklarını sorabilirsiniz.Cevap yazmazlar diye düşünmeyin.Gittigidiyor üyelerinin çoğu eğitimli,anlayışlı kişilerdir.Bu mesajlarınız cevapsız kalmayacaktır.

5-Açıklamaları dikkatli okumanızı,eklenen tüm resimleri incelemenizi öneririm.

Ürün ikinci el mi?Sıfır mı?

Orjinal mi?Replika mı?Garanti belgesi var mı?

Fatura kesiyorlar mı?

Kargo süresi,kargo ücreti,hangi kargo ile çalıştığı.

Ürün boyutunun cm ölçüleri nelerdir?

Aklınıza takılan soruların cevabı açıklamalarda yoksa satıcıdan bilgi talep edebilirsiniz

Yuvarlak cevap verenlerden uzak durmanızı tavsiye ederim

0 comments :

 
Asa Style Blog Design By BELLA DESIGN